Jäsenet

Akonkosken Saha Oy

Akonkosken Saha Oy Toimii Etelä-Pohjanmaalla Töysässä ja on tunnettu luotettavana ja joustavana kauppakumppanina jatkaen toimintaansa nyt jo viidennessä sukupolvessa.

Ålands Skogsindustrier Ab

Åland Skogsindustrier Ab was formed in 2016 through the merger of Ålands Skogsägarförbund, AB Skogen and Carl Rundberg Ab. Together the company represents more than 80 years of experience in the forest industry.

Ålands Skogsindustrier Ab currently operates two sawmills, one in Godby and one in Önningeby. At Godby there is also a woodchippingmill for cellulose. The two sawmills are specialized by different timber and end products. At both production facilities there is production of a planed wood and impregnated wood, at Önningeby there is also a retail sales of sawn goods.

Our products are sold both locally and are exported. We produce district heating from our bioenergyplant in Godby and green electricity from our windmill.

www.skogsindustrier.axKuusi, Mänty
Höylätty, Kyllästetty, Pintakäsitelty

FM Timber Oy

FM Timber Oy on Keski-Suomessa sijaitseva, yksityisessä omistuksessa oleva, saha –konserni. Tuotteitamme ovat laadukas kuusi- ja mäntysahatavara. Raaka-aine hankitaan tuotantolaitosten lähialueilta luotettavilta yhteistyökumppaneilta.

Nykyaikainen tuotantoteknologia ja ammattitaitoiset työntekijät mahdollistavat kilpailukykyisen toiminnan ja laadukkaan lopputuotteen. Asiakaslähtöisyys on yksi vahvuutemme ja arvostamme pitkäjänteistä yhteistyötä.

www.fmtimberteam.fiKuusi, Mänty

HASA

HASAn kotipaikkakunnilla Haapajärvellä ja Haapavedellä on pitkät teolliset perinteet. Puuta Haapajärvellä on sahattu jo yli 70 vuotta. Runsaat ja hyvin hoidetut puuvarat sekä keskeinen sijainti lähellä tie- ja merireittejä ovat luoneet hyvät edellytykset menestyvälle sahaustoiminnalle. Tänään HASA on nykyaikainen sahayhtiö, jolla on tuotantolaitokset Haapajärvellä ja Haapavedellä.

www.hasa.fiKuusi, Mänty

Herralan Saha Oy

Herralan Saha Oy on perustettu vuonna 1903 Hollolaan, jossa se on toiminut saman suvun omistamana perheyrityksenä koko historiansa ajan. Yrityksellä on siis jo yli 100 vuoden kokemus suomalaisen kuusen jalostuksesta. Nykyinen saha on toiminut samalla paikalla vuodesta 1961 lähtien. Tänään yritys työllistää noin 20 metsä- ja puunjalostusteollisuuden ammattilaista. Tuotanto on noin 30.000 m³, josta viennin osuus on yli 90%. Päämarkkina-alue on Keski-Eurooppa.

Iisveden Metsä Oy

Iisveden Metsä on toiminut Iisveden Jauholahden rannalla vuodesta 1924. Tuotantomme on noin 100.000 m3 kuusisahatavaraa vuodessa. Olemme erikoistuneet asiakaslähtöiseen tuotantoon. Tuotamme määrämittaista sahatavaraa, myös erikoisdimensioita. Raaka-aineena käytämme terveoksaista Savon ja Keski-Suomen kuusta, Suomen parhailta kasvualueilta.

Isojoen Saha Oy

Puu – luonnollinen osa jokapäiväistä elämäämme

Olemme pohjalainen perheyritys, joka yhdistää puun sahauksessa vankan kokemuksen ja uusimman osaamisen.
Ostamme puuta noin 300 000 kuutiota vuodessa, josta tuotamme 11 rekallista männyn ja kuusen sahatavaraa vuoden jokaisena työpäivänä kahdella automatisoidulla sahalinjalla.

www.isojoensaha.fiKuusi, Mänty

Jet-Puu Oy

Jet-Puu Oy aloitti toimintansa vuonna 1976. Sahauslinja uusittiin vuonna 2011. Yhtiö on saha- ja jatkojalostuslaitos, joka on erikoistunut palvelemaan kotimaisen talo- ja rakennusteollisuuden tarpeita. Sahauksen lisäksi yhtiö jatkojalostaa suurimman osan tuotannostaan. Tuotteet menevät konserniin kuuluvalle Jetta-Talo Oy:lle, muille talotehtaille, rakentajille, tukkuliikkeille ja vähittäismyyntiin. Jet-Puu Oy työllistää 20 henkilöä.

www.jet-puu.fiKuusi, Mänty

JPJ-Wood Oy

JPJ-Wood Oy on yksityinen perhesaha Juupajoen kunnassa Pirkanmaalla.

Tuotamme kuusi- ja mäntysahatavaraa. Toimitamme asiakkaan toivomia pituuksia ja kokoja, kuivausasteen ja sahausmenetelmän mukaan. Ammattitaitoinen metsäosastomme yhdessä paikallisten auto- ja koneyrittäjien kanssa hoitavat puukaupan alusta loppuun joustavasti ja luotettavasti. Puun hankinnassa tärkeintä meille on korkea tukkipuun saanto, laatu sekä tehokkuus.     

www.jpj-wood.fiMänty, Kuusi
Lujuuslajiteltu, Höylätty

Junnikkala Oy

Pohjoisen puuta vaativille asiakkaille.

1960-2010 Junnikkala Oy on jalostanut reilun viidenkymmenen vuoden ajan pohjoissuomalaista tukkipuuta maailman vaativille markkinoille. Hyvien asiakkaidemme kanssa olemme kasvaneet yhdeksi Suomen suurimmista ja maailman moderneimmista sahalaitoksista. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä laatuun ja hyvään palveluun. Metsä metkitsee meille tulevaisuutta.

www.junnikkala.comMänty, Kuusi
Lujuuslajiteltu, Höylätty, Pintakäsitelty, Kyllästetty, Komponentti

Kampin Saha Ky

Kampin Saha sijaitsee Laviassa Karhijärven kupeessa. Sahan tontilla on pitkät perinteet, sillä Susikosken varteen perustettiin mylly jo vuonna 1862. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin kosken alajuoksulle rakennettiin saha.

Omistajat ja yhtiömuodot ovat aikojen saatossa vaihtuneet. Lauri ja Fanni Kamppi ostivat yrityksen vuonna 1937. Nyt saha on kommandiittiyhtiö-muotoinen perheyritys.

Tuotannosta noin puolet menee vientiin. Sahan vahvuuksia ovat pitkät asiakassuhteet ja laadukas sahatavara sekä toimitusvarmuus.

www.kampinsaha.fiMänty, Kuusi

Keitele Timber Oy

Keitele Forest Oy on vuonna 1981 perustettu perheyritys, josta on kasvanut yksi Suomen suurimmista mekaanisen puunjalostuksen toimijoista. Keitele Groupin arvot ovat asiakaslähtöisyys, kestävä kehitys ja tehokkuus.

Valmistamme pohjoisen hitaasti kasvaneesta, tiheäsyisestä havupuusta korkealaatuisia tuotteita asiakkaillemme noin 30 maahan, suurimmat markkina-alueemme ovat EU-maat ja Japani. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat keskellä Suomea. Tuotannosta noin 60 % on kuusta ja 40 % mäntyä.

www.keitelegroup.fiMänty, Kuusi
Höylätty, Lujuuslajiteltu, Komponentti, Liimapuu

Kieppi Sawmill Oy

Kieppi Sawmill Oy:n Kiepin saha toimii Mäntyharjulla, Etelä-Savossa, keskellä kauneinta Järvi-Suomea ja lähellä laajoja metsävaroja. Kiepistä on hyvät kuljetusyhteydet vientisatamiin, esimerkiksi Kotka-Haminan satamaan on matkaa vain reilut sata kilometriä ja Helsinkiin noin kaksisataa. Kiepin Sahan tuottamasta mäntysahatavarasta suurin osa menee vientiin mm. rakennuspuusepänteollisuudelle.

Kinnaskoski Oy

Kinnaskoski Oy on perustettu vuonna 1971 ja toimii perheyrityksenä Vilppulassa, Pirkanmaan koillisosassa. Yritys työllistää 26 henkilöä mukaan lukien metsäosasto. Sahan vuosituotanto on 55 000 m3 kuusisahatavaraa, josta 80 % menee vientiin. Asiakkaat ovat pääosin teollisia loppukäyttäjiä.

Koskisen Oy

Koskisen on suomalainen puunjalostuksen perheyritys, joka työllistää yli 1 000 ammattitaitoista ja puulle omistautunutta ihmistä. Yli satavuotinen historiamme on tehnyt meistä puutuoteteollisuuden moniosaajan ja rohkean alan edelläkävijän. Vuosittain yli puolet tuotteistamme menee vientiin, 70 eri maahan. Puunhankinnastamme huolehtii Koskitukki Oy, joka hankkii vuosittain yli 2 milj. kuutiometriä puuta. Merkittävimmät puutavaralajit ovat kuusi-, koivu- ja mäntytukki. Koskitukki tunnetaan tarkkana tukinkatkojana, luotettavana puukauppakumppanina sekä bioenergian hovitoimittajana lähimaakuntien kaukolämpölaitoksille.

www.koskisen.comMänty, Kuusi
Höylätty, Pintakäsitelty, Lujuuslajiteltu

Kotkamills Oy

Kotkamills Oy:n saha valmistaa kuusesta korkealaatuista sahatavaraa pääasiassa rakennuspuusepän- ja rakennusteollisuuden käyttöön. Sahatavaramme korkea visuaalinen laatu ja hyvät lujuusominaisuudet tekevät siitä erinomaisen raaka-aineen erityisesti profiililautojen, liimapalkkien ja myös pakkauslavojen valmistukseen.

Kouvolan Saha Oy

Kouvolan Saha Oy:n historia alkaa vuodesta 1906, jolloin sahaustoiminta Kouvolassa alkoi. Nykyisellä nimellä on toimittu vuodesta 1916.

Tuotamme saha- ja höylätavaraa niin vientiin kuin kotimaahan. Höylätuotteitamme ovat raakapontti ja ulkovuorilaudat, jotka voidaan haluttaessa myös maalata valmiiksi.

www.kouvolansaha.fiKuusi, Mänty
Höylätty, Pintakäsitelty

Kuhmo Oy

Kuhmo Oy on dynaaminen ja kansainvälisesti toimiva itsenäinen sahayritys. Moderni tuotantolaitoksemme sijaitsee Kuhmossa keskellä Kainuun parhaita puunhankinta-alueita. Yrityksemme toiminnalle on ominaista sitoutuminen laatuun, asiakaslähtöisyyteen ja ympäristöasioiden tinkimättömään huomioimiseen.

Kuhmo Oy:n tuottama sahatavara tunnetaan maailmanlaajuisesti URSUS-laivausmerkistä. Toimitamme tuotteitamme kotimaan lisäksi yli 20 eri vientimaahan. Vuosituotantomme on noin 370 000 kuutiometriä mänty- ja kuusisahatavaraa. (80% mänty ja 20% kuusi)

www.kuhmo.euMänty, Kuusi

Lapuan Saha Oy

Lapuan Saha Oy tuottaa 75 000 m3 korkealaatuista kuusi- ja mäntysahatavaraa. Päämarkkinat ovat kotimaan lisäksi: Japani, Ranska, Sveitsi, Saksa, Kiina, UK, Tanska ja Pohjois-Afrikan maat. Valmistamme asiakasräätälöityjä tuotteita mm. lattia- ja paneliraaka-aineeksi. Kosteusjakauma on 8…20%. Toimitamme myös tuoreena.

www.myllykorpi.fiKuusi, Mänty

Luopajärven Saha Oy

Luopajärven Saha perustettiin Etelä-Pohjanmaan Jalasjärvelle
1800-luvun loppupuolella ja tällä samaisella mäellä olemme sahanneet
puutavaraa jo reilusti yli vuosisadan.

Perheyrityksemme pitkät perinteet ja vankka
kokemus alalta yhdistettynä moderniin teknologiaan ja työntekijöidemme
ammattitaitoon takaavat tuotannollemme vakaan perustan.

Tuotamme laadukasta havupuutavaraa sekä
koti- että ulkomaan markkinoille.

www.luopajarvensaha.fiMänty, Kuusi
Höylätty

Luvian Saha Oy

Luvian Saha Oy on yksi Suomen suurimmista yksityisistä sahoista ja jatkojalosteiden tuottajista. Korkealuokkaisten puutuotteiden tuottaminen asiakaslähtöisesti niin kotimaisille kuin kansainvälisille markkinoille on ollut liiketoimintamme perustana jo lähes 40 vuoden ajan.

Suomalainen metsä on voimavaramme ja kunnia-asiamme on käyttää tätä arvokasta luonnonvaraa oikein. Sahatavaran lisäksi tuotevalikoimamme kattaa pintakäsitellyt sisustuspaneelit ja massiivipuulattiat, ulkoverhous- ja terassituotteet sekä yksilöllisesti räätälöidyt höylätuotteet.

Luvian Sahan oma metsäosasto ostaa vuosittain noin 700 000 m3 puuta. Vuosituotantomme on 275 000 m3 kuusi- ja mäntysahatavaraa (65 % kuusi, 35 % mänty), josta LuviaWood-tuotteiksi jatkojalostetaan 40 000 m3. Viennin osuus tuotannostamme on noin 85 %.

www.luviansaha.fiMänty, Kuusi
Höylätty, Kyllästetty, Pintakäsitelty, Lujuuslajiteltu

Mäntsälän Saha Oy

Mäntsälän Saha on vuonna 1945 perustettu perheyritys.
Toiminta alkanut sahaustoiminnalla ja myöhemmin 1980-luvulla erikoistunut  höyläykseen.
Tuotantomme on joustava, joka mahdollistaa höylätavaran valmistamisen asiakkaiden  toiveiden mukaisesti.
Viennin osuus on yli n. 60% liikevaihdosta ja  työllistämme tällä hetkellä noin 20 henkilöä.

www.mantsalan-saha.fiKuusi, Mänty
Höylätty, Kyllästetty, Pintakäsitelty

Misawa Homes of Finland Oy

Misawa Homes of Finland Oy on perustettu 1994. Omistus on 96 %:sti Japanissa. Saha toimii Mikkelissä ja työllistää 2-vuorossa n. 35 työntekijää. Sahan tuotanto menee 100 %:sti osakkeenomistajille.

Multian Saha Oy

Multian Saha Oy on vuonna 1952 perustettu perheyritys, jonka toiminta-ajatuksena on valmistaa laadukasta sahatavaraa asiakkaiden toiveiden mukaan.       
Multian sahalla on kymmenien vuosien kokemus vientikaupasta ja 45 000 m3 kapasiteetti takaa sovittujen toimitusaikojen pitävyyden. Suurin osa valmiista sahatavarasta lähtee vientiin ja päämarkkina-alue on Euroopassa.

Påras Oy Ab

Kyllästysteollisuus: Påras on Suomen johtavimpia kyllästysalalla toimivia yrityksiä. Påras on määrätietoisesti investoinut uusiin rakennuksiin ja laitteisiin, joiden ohjaus, hallinta ja tekniikka täyttävät sekä nykyiset että tulevat ympäristösuojeluvaatimukset. Prosessien laatua valvoo SFS- Sertifiointi Oy, joka on myöntänyt Pårakselle NTR-leimausoikeuden.

Rakennustarvikkeet: Påras toimittaa rakennustarvikkeita alueella toimiville rakentajille. Tukku- ja vähittäiskauppa hoidetaan osittain Kruunupyyn pääkonttorista, osittain Pietarsaaren myyntipisteestä. Rakennustarvikemyynnin pääpaino on saha- ja höylätavaroissa, mutta ikkunat, ovet, sisustuslevyt ja lattiamateriaalit ovat myös tärkeitä tuotteita. Läheinen yhteistyö puutavaran- ja muiden rakennustarvikkeiden toimittajien kanssa takaa nopeat toimitukset suoraan tehtaille ja rakennustyömaille.

Lämpökäsiteltyä puuta: Uutena tuotteena Påras valmistaa öljyhauteessa lämpökäsiteltyä puuta (vanhennettu puu). Tällä tavoin lämpökäsitelty puu on sekä kestävää että kaunista. Käsittelyssä pihka poistuu puusta ja puu tummuu kauniisti.

Pylvästuotteet: Påras valmistaa vuosittain merkittävä määrä puupylväitä. Pylväiden käsittely on automatisoitu ja elektroonisesti ohjattu prosessi, joka yhdessä pitkän kokemuksen kanssa takaa tuotteiden hyvän laadun. Isojen pylväiden lisäksi Påras valmistaa myös pienpylväitä esimerkiksi hevospuomiksi ja hirviaitoja varten. Tärkeä tuote on myös tievalaistuspylväät eli ns. turvapylväät, jotka antavat periksi onnettomuustilanteessa

Lisäksi Påras toimittaa kyllästettyä puutavaraa sekä erikokoisia kyllästettyjä pylväitä ja paaluja suomalaisiin ja pohjoismaisiin rakennushankkeisiin.

Pölkky Oy

Laatupuuta vuodesta 1968

Pölkky Oy on Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja. Pölkky-konsernin sahat ja jatkojalostuslaitokset sijaitsevat maan parhaan puuraaka-ainealueen keskellä Kuusamossa, Taivalkoskella ja Kajaanissa. Tuotannostamme 70 % on mäntyä ja 30 % kuusta. Oulussa Pölkyllä on painekyllästyslaitos.

Työtä tehdään nykyaikaisella tuotantoteknologialla perinteitä vaalien. Nykyaikaiset, tehokkaat laitokset pitävät puutuotteidemme laadun korkeana myös jatkossa. Yrityksellämme on jo neljänkymmenen vuoden kokemus puunjalostuksessa. Tavoitteenamme onkin toimittaa asiakkaillemme juuri sellaisia tuotteita, kuin he haluavat.

www.polkky.fiKuusi, Mänty
Höylätty, Pintakäsitelty, Komponentti, Kyllästetty, Liimapuu, Lujuuslajiteltu

Sahakuutio Oy

.Sahakuutio Oy ja Ekosampo Oy sijaitsevat Itä-Suomessa rajan läheisyydessä keskellä parhaimpia raaka-ainevarantoja. Sahakuutio Oy tuottaa vuosittain n. 65 000m3 sahatavaraa, josta kuusen osuus on 55 % ja männyn 45 %. Tuotantolaitos on keskittynyt pienläpimittaisen mänty- ja kuusiraaka-aineen sahaukseen ja kuivaukseen. Tästä pienläpimittaisesta raaka-aineesta tuotettu korkealaatuinen sahatavara soveltuu parhaiten huonekalu-, lämpöpuu-, liimalevy- ja liimapalkkiteollisuuden tuotantoon.

Sahakuutio Oy:n omistama Ekosampo Oy:n vuosittainen tuotantokapasiteetti on n. 6000m3 lämpökäsiteltyä puuta. Tuotannonlähtökohtana on asiakaslähtöinen toimintatapa. Asiakas voi valita haluamansa dimension ja laadun. Raaka-aineena käytetään laadukasta suomalaista puuta, joka on tarkkaan lajiteltu lämpökäsittelyä varten Sahakuutio Oy:n tuotannosta.

Suomalainen puu on uusiutuva luonnonvara ja ekologinen sekä terveellinen vaihtoehto rakentamiseen, jonka kehityksessä myös Sahakuutio Oy ja Ekosampo Oy haluavat olla mukana.

www.sahakuutio.fiMänty, Kuusi

Södra Wood Finland Oy

Södra Wood Finland Oy  ruotsalaisen Södra:n omistama sahalaitos, joka sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla Haminan satamassa. Toimitamme päämarkkina-alueelle Iso-Britanniaan ja Irlantiin koneellisesti lujuuslajiteltua sahatavaraa. Käyttämme raaka-aineena kotimaista, PEFC-sertifioitua kuusitukkia. Asiakaskohtaiset tuotteet, korkea laatu ja toimitusvarmuus ovat toimintamme kulmakiviä.

 

www.crown-timber.co.ukKuusi
Lujuuslajiteltu

Tiaisen Saha Oy

Tiaisen Saha Oy on pitkään toiminut perheyritys Etelä-Karjalassa. Nykyaikainen tuotantolaitoksemme mahdollistaa joustavan asiakastuotteiden valmistuksen. Hallitsemme koko ketjun metsästä ostajalle, käytämme laadukasta Etelä-Karjalan puuta.

www.tiaisensaha.fiMänty, Kuusi
Höylätty

Veisto Oy

on yksityinen perheyhtiö, jonka juuret ovat vahvasti suomalaisessa metsässä. Sukupolvien mittainen kokemus puun käsittelystä on kasvattanut näkemään, miten metsiä voidaan hyödyntää taloudellisesti, ekologisesti ja kannattavasti. Tähän tarkoitukseen kehitetty HewSaw -sahausteknologia tuo koetusti toimivan ratkaisun erilaisiin sahaustarpeisiin. Jatkuva tuotekehitys varmistaa, että tekniset ratkaisut pysyvät kehityksen kärjessä.

Veljekset Vaara Oy

Veljekset Vaara Oy on kasvava pohjoissuomalainen perheyritys. Yritys harjoittaa puun sahausta, höyläystä ja maalausta Tervolassa. Yrityksen pääasiakkaita ovat taloteollisuus, hirsitaloteollisuus, vientiasiakkaat ja puutavaran jälleenmyyjät. Veljekset Vaara Oy:n päätuote on pohja- ja välimaalatut ulkoverhoustuotteet.

www.veljeksetvaara.fiMänty, Kuusi
Höylätty, Pintakäsitelty

Versowood Oy

Versowood Group on Suomen suurin yksityinen puunjalostuskonserni, kansainvälinen toimija ja innovatiivinen alan uranuurtaja. Hankimme vuosittain noin 3,3 miljoonaa kuutiota kotimaista raaka-ainetta, josta valmistamme noin 1,3 miljoonaa m3 kuusi-ja mäntysahatavaraa. Sahatavaratuotannon ja erilaisten sahatavara jatkojalosteiden lisäksi valmistamme muun muassa liimapuuta, erilaisia puupakkauksia, puhelin- ja sähköpylväitä, puusiltoja sekä puupellettejä ja muita energiajakeita.

www.versowood.fi/Mänty, Kuusi
Höylätty, Kyllästetty, Liimapuu, Lujuuslajiteltu, Pintakäsitelty

Viitala Forest Oy Ltd

Etelä-Pohjanmaalla toimiva perheyritys. Päämarkkina alue on kotimaa. Yritys hyödyntää pääasiassa pieni läpimittaista raaka-ainetta.

Westas Oy

Westas Group on yksi Suomen suurimmista yksityisistä puunjalostusyhtiöistä. Konsernin Koskella ja Porissa sijaitsevat sahat tuottavat vuodessa yhteensä noin 380 000 m3 kuusi- ja mäntysahatavaraa.

Westas Groupilla on asiakkaita yhteensä yli 30 maassa ja viennin osuus liikevaihdosta on lähes 80 %. Konsernin liikevaihto on noin 105 miljoona euroa ja se työllistää yhteensä yli 130 henkilöä.

Konsernin puunhankintaosasto ostaa vuosittain yli miljoona kuutiota puuta länsisuomalaisista metsistä. Westas Bioenergia puolestaan ostaa ja jalostaa hakkuilla sekä tuotannossa syntyvät sivutuotteet laadukkaaksi polttoaineeksi.

www.westas.fiMänty, Kuusi

Ajankohtaista

SAHATEOLLISUUDEN KILPAILUKYKYÄ KANNATTAA VAHVISTAA
Sahateollisuus ry:n kirje puoluejohtajille: Arvoisa puoluejohtaja, suuret kiitokset puurakentamista ja sahateollisuutta kohtaan esittämistänne arvostavista...
» Lue lisää

MENESTYVÄ SAHATEOLLISUUS ON MENESTYVÄÄ ILMASTOPOLITIIKKAA
Sahateollisuuden asema on ilmastopolitiikan kannalta positiivinen. Sahat tuottavat pitkäkiertoisesta raaka-aineesta pitkäkiertoisia tuotteita. Puuhun sitoutunut hiili...
» Lue lisää

Welcome to Wood from Finland Conference
Dear Agents, Softwood Traders and End-users, Ladies and Gentlemen, I have the pleasure to invite you to the 17th “Wood from Finland” conference. The Wood from Finland...
» Lue lisää